duminică, 5 septembrie 2010

(Back) With Marcel Wanders

Un cal negru, la dimensiuni aproape reale, cu un abajur deasupra capului. Era prima creatie Marcel Wanders, pe care o  vazusem vreodata, acum vreo 3 ani. M-a mirat si in acelasi timp, m-a intrigat. Aceasta lampa ciudata, n-ar fi putut incapea in orice tip de living. Ar fi fost necesar unul destul de generos.
De altfel, toate creatiile aflate sub marca Moooi sunt unele speciale. Dar la momentul respectiv, nu imi atrageau atentia.
Ce s-a intamplat, acum? Una dintre ultimele “nebunii” Marcel Wanders, copilul teribil al design-ului olandez, m-a intrigat din nou, intocmai ca si acum 3 ani. Stilul unic al lui Wanders face din Casa Son Vida din Palma de Mallorca, un loc in care “dantela” sa nu fie doar un detaliu pentru produse feminine. Din ea se pot crea ciuperci sau fotolii.









Lampile capata si ele personalitate, cand li se adauga un strat ceramic pe interior cu insertii florale sau detalii de cristal pentru cele sub forma de clopot sau voal pliat pentru cei carora le place delicatetea.





Mozaicul atat de iubit de italieni, a devenit si mai pretios prin designul creat de Wanders.

Creativitatea lui , uneori extrema, transforma un loc fara sa il incarce. Ochiul si prin el, fiecare dintre noi, simte confortul sau placerea unui spatiu  decorat nu cum ar spune americanii “politically correct”, ci intr-o maniera unica, spectaculoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu